Назад

Градски отношения

За пети пореден път София хартиен арт фест гостува на НДК. На 08.06.2022 се открива самостоятелна изложбата на Естер Борнемиза (Унгария), наградена през 2021 година с най-престижната награда Аматерас Гранд При. Експозицията може да бъде посетена в елегантното и предизвикателно пространство на фоайе „Запад“ до 24.06.2022.


Авторката е съвременен автор, член на Международната асоциация на артистите занимаващи се с хартиено изкуство (IAPMA). Живее и твори в Будапеща, а творческите ù търсения в периода на пандемията са изцяло фокусирани върху натоварения и вълнуващ ритъм на градския живот.

„... Нашите преживявания в изградената, съществуваща среда в града, с човешките взаимоотношения, определят живота ни. Този съгласуван подход може да помогне да разберем явленията, които ни заобикалят…“
Естер Борнемиза


Събитието ще бъде открито от г-жа Весела Кондакова, зам. министър на Министерство на културата и г-жа Сандра Мишкеди, директор на Институт „Лист“ София (Унгарски културен институт в България).


Изложбата и съпътстващите събития са под патронажа на Посолство на Унгария в България и Институт „Лист“ (Унгарски културен институт).


Проектът е част от Календара на културните събития на Столична община за 2022 и се осъществява с подкрепата на: Столична община, Министерство на културата, НФК – Програми „Визуални изкуства“ и „Едногодишен грант“

публикувано на 23.05.2022