Назад

София хартиен арт фест 2022

За дванадесети пореден път ще се представят световните достижения в хартиеното изкуство. Тази година събитието ще се проведе в периода 3 май – 30 ноември, под надслов „Нови хоризонти“.


Фестивалът ще се открие с експозицията „Арт книга“, част от Биеналето за хартиено изкуство, в РИМ-София на 03.05.2022 от 18:00. Изложбата ще продължи до 01.06.2022.

Десет изложби ще представят няколко разделана на СХАФ 2022: Биенале за хартиено изкуство; Аматерас – ежегодна изложба/конкурс за хартиено изкуство; Обменни и гостуващи експозиции; както и допълнителни виртуални събития.


Програмата е обогатена със съпътстващи събития: „Динамика в изкуствата“ е лектория, съществена образователна платформа в сферата на визуалните изкуства; „Ролята на новите технологии в хартиеното изкуство“ е дискусия целяща развитието на този раздел в съвременното изкуство; Самостоятелни изложби на наградени автори; Различните работилници дават възможност на деца, професионалисти и любители на визуалните изкуства да се запознаят с отделни технологии и възможни интерпретации чрез хартията.


Събитието ще бъде открито от г-жа Весела Кондакова, Зам. министър на културата.


Пълната програма на фестивала може да намерите тук.


Организатор: фондация Аматерас
Съорганизатори на фестивала: РИМ-София и НДК
Галерии: Сан Стефано, Финес, Контраст, Мазда, Бриджит и Белфиюс Банк в Брюксел.


Проектът е част от Календара на културните събития на Столична община за 2022 и се осъществява с подкрепата на: Столична община, Министерство на културата, НФК – Програми „Визуални изкуства“ и „Едногодишен грант“.

публикувано на 20.04.2022