Назад

Състезание за юноши
Japan Bowl V

За пети пореден път София хартиен арт фест бе домакин на състезанието за юноши Japan Bowl Bulgaria. Събитието отново привлече ентусиазма и познанието на десетки нови участници, занимаващи се с японски език и култура.


Участие взеха четири учебни структури с 20 отбора и 59 участници от София и Русе. За своята пета годишнина станалото вече традиция събитие наложи нов формат за равнопоставеност на броя отбори, представящи всяка учебна институция. Всяко училище номинира най-добрите си отбори след предварителен вътрешен кръг за селекция на многобройните желаещи да участват в Japan Bowl V. Високото ниво на подготовка от страна на участниците и нелеките въпроси направиха събитието незабравимо и запомнящо се. Вълнението и радостта съпътстваха награждаването и арт събитието „Изкуството на Кирие“ от Сенсей Юске Шимомура.


Членове на журито са представители на Посолство на Япония в България, Японската бизнес асоциация за Източна Европа и на японския бизнес у нас в следния състав: Кенто Мураки, Джиро Учимура, Тацуя Хирано, Юске Шимомура и Илияна Костова.


Събитието се проведе под патронажана Посолството на Япония в България.
Организатори: Фондация Аматерас и Японската бизнес асоциация за Източна Европа.

Събитието се проведе на 14.10.2023 (събота) от 10:00 ч. в Парк хотел Москва.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Програма „Едногодишен грант ’22“ на Национален фонд „Култура“, Календар на културните събития на Столична община за 2023 година и Посолство на Япония в България.

публикувано на 15.10.2023