Назад

Ролята на изкуството
в размирни времена

На 10 ноември в РЦСИ Топлоцентрала се проведе публичната дискусия „Ролята на изкуството в размирни времена“ с участието на културни мениджъри, представители на културни институти и посолства. По време на разговора бяха засегнати редица теми като как изкуството реагира по време на конфликти, проблемите при репрезентация в медиите, нуждата да пазим паметта, както и примери от българското и чуждестранно съвременно изкуство.


На събитието бе прожектиран и филмът Culture vs War на известния украински писател Сергей Жадан.

Модератор: Весела Кондакова

Участници: Даниела Тодорова, Тодор Тодоров, Ирина Козик, Снежана Йовева-Димитрова, Сандра Мишкеди, Владия Михайлова, Милена Михайлова и Светослав Николов.

Партньори: Държавен културен институт към МВнР, Посолство на Украйна в България, Полски институт София, Институт „Лист“ – Унгарски културен институт, РЦСИ Топлоцентрала и Jazz FM.

Събитието бе част от програмата на София хартиен арт фест 2023 и се осъществява с финансовата подкрепа на програма „Възстановяване и развитие на частни културни организации“ на Национален фонд „Култура“ и Календара на културните събития на Столична община за 2023 година.

публикувано на 10.12.2023