Назад

Арт Книга 2022

На 03.05.2022 от 18:00 в Регионален исторически музей – София, Зала за временни експозиции, ще се открие първата изложба от тазгодишното издание на фестивала. Изложбата е част от Биеналето за хартиено изкуство и е избрана да открие фестивала. Това е формат в хартиеното изкуство, свързан с колекционерски издания, които надхвърлят традиционната представа за книга и навлизат в територията на арт обекти с елементи от книжния свят. Настоящата селекция от избраните 32 автора, от 14 държави, ще представи многообразие от тенденции в това изкуство. Изложбата ще продължи до 31.05.2022.

В две предишни издания този формат бе показан в Централната сграда на Регионален исторически музей – София през 2015 и в Национален исторически музей през 2013. Изложбите заинтригуваха зрителите с необичайните си творчески хрумвания.


Сред утвърдените автори в този раздел са имена като: Вилхелм Шрам, Австрия; Жозефин Таберт и Юта Бард, Германия; Лаура Бехар, Израел; Герда Рицман, Швейцария; Кенджи Сато, Япония; Маня Вапцарова и Веска Абад, България; София Нордман, Аржентина и Елиана Анхина, Бразилия.


Програмата включва работилница за деца състояща се на 01.06.2022 в централната сграда на РИМ-София.


Програма за събитието можете да намерите тук.


Проектът е част от Календара на културните събития на Столична община за 2022 и се осъществява с подкрепата на: Столична община, Министерство на културата, НФК – Програми „Визуални изкуства“ и „Едногодишен грант“

публикувано на 20.04.2022