Назад

Аматерас –
годишна изложба/конкурс
за хартиено изкуство 2021

На 10ти юни (четвъртък), от 18:00 в НДК, Ви каним да открием заедно тринадестото международно издание на изложбата-конкурс за хартиено изкуство – Аматерас!
Концепцията на конкурса, водещ началото си в далечната 2009 година, първоначално акцентира върху малък формат на произведенията, но с течение на годините, нестихващите предложения за увеличаване на мащаба, както и предоставеното от НДК провокиращо в посоката пространство, тазгодишното издание предлага на публиката и голямоформатни инсталации. Произведенията, дело на 60 артисти, представители на 23 държави и различни възрастови групи, ще се впишат в красивия и просторен интериор на НДК, допълвайки усещането за монументалност и светлина.


Събитието е част от програмата на пролетния панел на София хартиен арт фест 2021, част от Календара на културните събития на Столична община за 2021.
За 4та поредна година София хартиен арт фест гостува на НДК, представяйки сърцето на фестивала: Аматерас – годишна изложба/конкурс за хартиено изкуство.
Голяма част от участниците са членове на Международната асоциация на артистите работещи с хартия (IAPMA), дългогодишен партньор на фондация „Аматерас“ в различни проекти, структура оказваща подкрепа за представянето на България, като важен център за развитието на хартиеното изкуство.


Въпреки пандемичната обстановка изложбата може да бъде посетена всеки ден от 10:00 до 19:00 в периода 10ти до 30ти юни на полуетаж „Запад“ в НДК.


Паралелно със събитието и същия времеви диапазон отново с НДК можете да посетите хартиената изложба на Красимира Дренска „Орнаменти“ разположена в „Мраморно фоайе“, също част от програмата на СХАФ 2021.


Приятно разглеждане!

публикувано на 06.06.2021